Esbjergs store museum

Esbjergs store museum 682x351 - Esbjergs store museum

Fiskeri- og Søfartsmuseet er Esbjergs stjernemuseum, som har en permanent udstilling om fiskeriet, ikke mindst fra den store Esbjerg havn, og en lang række temaudstillinger om andre aspekter af det maritime liv.

Her kan man se alt fra komplette fiskerbåde udstillet sammen med alt muligt udstyr til fiskeriet. Der er også udstillinger, som mere generelt beskæftiger sig med livet på og i havet – udstillinger om sæler, Vadehavets natur ligesom der er et akvarium og en udstilling, der viser udviklingen på off shore området. Det sidste har i høj grad afløst fiskeriet fra Esbjerg havn, som i dag er samlested for store havvindmøller og hjemsted for forsyningsskibe, proviantleverandører og mange andre, som lever af at forsyne den voksende off shore industri med det nødvendige materiel og udstyr.

Fiskeriet i centrum

Esbjergs store museum 1 - Esbjergs store museum

Det er imidlertid fiskeriet, der er kernen i udstillingen på Fiskeri- og Søfartsmuseet, og man kan blandt andet se specialudstillingen ‘Danmarks vildeste fiskereventyr’ som beskæftiger sig med det særlige Esbjerg-fiskeris udvikling og glansperiode. ‘Her lugter af penge’ sagde man tidligere, når man nærmede sig Esbjerg og kunne lugte de store fiskemelsfabrikker, som fik deres leverancer fra de mange Esbjerg-kuttere.

Skulle besøget på museet give dig mere lyst til at spise fisk, kan det være en god idé at prøve Fiskekasser fra Måltidskasser. Det er en specialmåltidskasse, som rummer mange fiskemåltider og giver dig alle opskrifter og råvarer, som du skal bruge for at lave spændende fiskeretter til dig og familien.

Relanceret 2019

Esbjergs store museum 2 - Esbjergs store museum

Fiskeri- og Søfartsmuseet blev relanceret i 2019 efter en at have fået skabt en ny grundfortælling om museet og dets mission. Fokus er blevet bredere på ikke blot fiskeri, men også natur og miljø i forbindelse med havet.