Tag på østerssafari

Tag pa osterssafari 682x351 - Tag på østerssafari

Hvis I har mod på det, så er der mulighed for at samle jeres egne østers flere steder i landet. I Limfjorden og i Vadehavet arrangeres der i sæsonen guidede ture, hvor man samler og spiser østers – og gerne også fylder spanden, så man kan tage østers med hjem til sit eget køkken, hvor man kan nyde naturens overskud.

I Limfjorden er der mulighed for at deltage i jagten på de berømte limfjordsøsters, men du kan også samle de amerikanske stillehavsøsters, som breder sig invasivt – så man kan sige, at jo flere af dem, du spiser, jo bedre er det.

Der er også mulighed for at smage østers på anden vis, hvis du ikke har mod på selv at samle dem, men vi vil absolut anbefale at prøve en af de guidede safarier. Egen mad i egen gryde er rigtig dejligt.

Vadehavets perler

Også i Vadehavet arrangeres der hvert år østerssafari efter de fine skaldyr, man næsten kan kalde Vadehavet perler. Sæsonen går fra oktober til april, hvor vandet er koldt og der derfor ikke er nogen videre risiko for bakterievækst i de sarte skaldyr.

Det er ikke mindst i det lave vand omkring Rømø, at man går på jagt efter østers. Her er vandet friskt og de mange østers har en fantastisk smag af hav og tang.

Også i Vadehavet er de amerikanske stillehavsøsters et voksende problem. De er formentlig kommet hertil i ballasttankene på et skib, der så har tømt tankene ud i havet, og så har de udenlandske østers fået fat. De smager dog også fortræffeligt, så det er bare om at komme i gang med at samle!