Om os

Om os - Om os

Tak fordi du har fundet vej her til hjemmesiden for Fiskeriet og Havnens hus. Fiskeriets og Havnens hus er en forening, der har til formål at indsamle viden om den maritime verden, fiskeriet og de mange events, der knytter sig til søfart og den maritime verden rundt omkring i Danmark.

Søfart og fiskeri har været vigtige erhverv i Danmark i århundreder. Ja årtusinder. Hvad er vikingerne kendt for? Ja, de er nok mest kendt for deres vovefulde togter til Sydeuropa, England og Irland, op ad de russiske floder og helt til Grønland, Færøerne og Island. Nogle kom endda helt til Amerika århundreder før Columbus. Så Danmark er et søfartsland og vil nok vedblive med at være det.

Fiskeriet og de maritime erhverv

I dag handler den maritime verden i Danmark mest om tre ting: Fiskeri, shipping og off shore aktiviteter. I Fiskeriets og Havnens hus fokuserer vi ikke mindst på fiskeriet og dette urgamle erhvervs betydning for det danske samfund. Ingen dansker indenfor landets grænser befinder sig mere end 50 km fra havet, og de mange kystbyer har gennem tiderne været dybt afhængige af fiskeri og søfart. Danskerne er med andre ord fortrolige med den maritime verden.

Vi vil gerne fortælle historien om alt dette på hjemmesiden og glæder os til at dele blogindlæg, informationer om events og masser af viden med jer alle. Fiskeriet foregår ikke som i gamle dage, men de gode historier lever videre, og dem arbejder vi ihærdigt på at samle og formidle videre til alle interesserede.

Velkommen her til Fiskeriets og Havnens hus!