Tag på muslingefestival

Tag pa muslingefestival 682x351 - Tag på muslingefestival

Kan du lide skaldyr og fisk, så er der alle tiders chance for at få en god oplevelse med især skaldyr, hvis du vælger at deltage i Muslingefestivalen i Løgstør – en dejlig by ved Limfjordens bred. Endnu er det ikke ganske klart, om eventen bliver gennemført i 2021, men hvis den gør, ligger den i uge 28, og her er der mulighed for både at smage på sagerne og lære mere om den særlige form for fiskeri, som fiskeriet efter muslinger udgør.

Højdepunktet i muslingefestivalen er fredag aften, hvor en helt særlig institution, der kaldes Det Mobile Kogelaug, serverer ikke mindre end ét ton muslinger. Er man ikke fortrolig med at spise muslinger, kan man få det prøvet ved den lejlighed.

Kunst, musik og mad

Muslingefestivalen er ikke blot muslinger, men også en event, der både sætter fiskeriet i scene og giver rum for, at både lokale og nationale kunstnere og musikere kan performe, ligesom der er marked, hvor kunsthåndværkere udstiller og sælger deres hjemmelavede produkter.

Mad er der selvfølgelig masser af. Ikke blot fredag aften, men hele den følgende weekend, hvor kokke tilknyttet Løgstør Muslingelaug laver mange forskellige retter med muslinger. Det er en event, der rækker fra hav til bord og giver folk uden for fiskeriet mulighed for at stifte direkte bekendtskab med dette spændende erhverv.

Har man børn, vil der også være masser af aktiviteter for dem. Blandt andet kan de udfolde deres kunstneriske talenter i et samarbejde med de kunstnere, der arbejder med nogle af de kunstprojekter, der afvikles. Mellem muslingemåltiderne kan det være spændende for forældre og andre at følge deres engagement i de små kunstværker.