Tag på jagt efter søfartsminder i Sønderjylland

Tag pa jagt efter sofartsminder i Sonderjylland 682x351 - Tag på jagt efter søfartsminder i Sønderjylland

Sønderjylland har en stolt gammel søfartstradition, og der er masser af at se på, hvis man vil opsøge nogle af de gamle spor efter søfartens stolte historie. Både i Øst og Vest er der masser at gå efter på museerne i Sønderjylland, hvis man vil skabe sig et billede af det maritime liv her,

Et godt udgangspunkt for en tur til Sønderjylland kan været et ophold med middag på det nye, flotte hotel Alsik i Sønderborg. Her kan du bo med udsigt over havnen og Sundeved på den anden sidste af Alssund, og I er tæt på det smukke Sønderborg Slot, som i dag fungerer som museum for hele Sønderjylland og blandt andet fokuserer på erhvervslivet med landbrug og søfart, foruden de store sønderjyske krige.

Tag pa jagt efter sofartsminder i Sonderjylland 2 - Tag på jagt efter søfartsminder i Sønderjylland

Syd for grænsen

Tager I et smut syd for grænsen, er Flensburg en naturlig destination. Den smukke by har et meget smuk havn og var i århundreder en af de vigtigste søfartsbyer i den daværende helstat, der talte kongeriget og hertugdømmerne. Her kan du på bymuseet blandt læse om den vigtige romindustri, der baserede sig på sejladsen til kolonierne i Vestindien.

Tag pa jagt efter sofartsminder i Sonderjylland 1 - Tag på jagt efter søfartsminder i Sønderjylland

Aabenraa har gennem tiderne også været en vigtig søfartsby, og på halvøen Løjt kan du se mange af de store såkaldte kaptajnsgårde, som blev bygget af kaptajner, der havde sejlet på kolonierne med udgangspunkt i Aabenraa. Gårdene blev opført for de store pengesummer, som kaptajnerne tjente på søfarten, og de minder om en spændende tid.

På den lille ø Kalvø er etableret er museum for et nu lukket værft, som blev opført af rederen Jørgen Bruhn, og hvor mange af datidens handelsskibe blev bygget.